Πανσέληνος

Γιατί η Πανσέληνος είναι σημαντική στον Εσωτερισμό?

Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό που παρέχει πνευματική κατεύθυνση είναι η κίνηση του Ήλιου και όχι της Σελήνης. Η σχέση μεταξύ της κίνησης του Ήλιου και της κίνησης της Σελήνης δίνει τον ρυθμό, την χρονική στιγμή του αποτραβήγματος και της  ροής των πνευματικών επιρροών. Το πέρασμα του ήλιου μέσα από την ακολουθία των δώδεκα ζωδίων δείχνει ποια ενέργεια αποτραβιέται ή ποια ενέργεια ρέει. Παρόλα αυτά, η σελήνη κάθε μήνα έχει ιδιαίτερη σημασία ανάλογα με τον μήνα. Η Πανσέληνος είναι το μέσο του κύκλου της σελήνης και είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να γιορτάσουμε τα δώρα που μοιράζεται το φεγγάρι με τους κατοίκους της γης. Τις ημέρες της Πανσελήνου είναι κάπως σαν να ανοίγουν οι Πύλες μεταξύ της Ανθρωπότητας και της Ιεραρχίας, του Βασιλείου των Ψυχών. Τις μέρες αυτές η Ιεραρχία ανοίγει τα επίπεδα της συνειδητότητας προς την ανθρωπότητα και την ίδια στιγμή η ανθρωπότητα μπορεί να επικοινωνήσει με την Ιεραρχία μέσω ομαδικών διαλογισμών, εσωτερικής ενδοσκόπησης, και της συγκέντρωσης στην ενέργειά μας μέσα από την σιωπή και την εξάλειψη των εξωτερικών επιδράσεων.

Οι μέρες της Πανσελήνου είναι μέρες ανανέωσης της αφοσίωσής μας στην άσκηση του Ντάρμα. Για τους βουδιστές μοναχούς, αυτές είναι συχνά ημέρες έντονης εσωτερικής αναζήτησης και διαλογισμού. Σε πολλά μοναστήρια τις ημέρες αυτές μειώνεται η φυσική δραστηριότητα έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο οι μοναχοί για να διαλογίζονται. Τις ημέρες της Πανσελήνου οι ενέργειες είναι εξαιρετικά ισχυρές και τα αποτελέσματα του διαλογισμού μας είναι κατά πολλές φορές πολλαπλασιασμένα. Ο MasterChoa έλεγε ότι ο διαλογισμός που γίνεται τις ημέρες της Πανσελήνου αρκεί για να μας ενεργοποιήσει για ολόκληρο τον μήνα!

Για να μπορέσουμε όμως ν’ απορροφήσουμε όλη αυτή την υπέροχη ενέργεια αλλά και για να την αποδώσουμε πίσω πάλι στο Σύμπαν εξισορροπώντας το πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες τρεις ημέρες πριν την Πανσέληνο, την ημέρα της Πανσελήνου και τρεις ημέρες μετά, μία εβδομάδα δηλαδή.

  • Η 3η ημέρα πριν την Πανσέληνο είναι ημέρα πίστης και αφορά τον καθαρισμό του φυσικού μας σώματος.
  • Η 2η ημέρα είναι ημέρα ενατένισης και αφορά το συναισθηματικό πεδίο προσπαθούμε λοιπόν να λύσουμε όλες τις συναισθηματικές μας εντάσεις και διαφορές.
  • Η ημέρα πριν την πανσέληνο είναι ημέρα αφοσίωσης στο νόημα της Πανσελήνου και αφορά το νοητικό πεδίο μας. Σκεφτόμαστε το νόημά της και το δουλεύουμε μέσα μας.
  • Η ημέρα της Πανσελήνου και συγκεκριμένα η ώρα της μέγιστης φώτισής της είναι η στιγμή που μπορούμε να μπούμε σε ανώτερο επίπεδο επίγνωσης και σε συνεργασία με τον Ηλιακό μας Άγγελο να δεχθούμε υψηλές δονήσεις. Τη στιγμή αυτή βυθιζόμαστε στον εσωτερικό μας εαυτό και στο δικό μας Φως και η εισροή της ενέργειας της Πανσελήνου, πρέπει να περιφρουρηθεί και να αποδοθεί την 3η ημέρα, για το γενικό καλό.
  • Η 1η ημέρα μετά την Πανσέληνο είναι η ημέρα της καταγραφής αυτών των ενεργειών μέσα μας, για να έχουμε την απάντηση στην προσευχή μας.
  • Η 2η ημέρα είναι η ημέρα της αφομοίωσης των ενεργειών αυτών στο δικό μας εσωτερικό επίπεδο και
  • Η 3η ημέρα μετά την Πανσέληνο είναι η ημέρα της ακτινοβόλησης των ενεργειών προς τα έξω, για να βοηθήσουμε, με την προσφορά μας αυτή, στην εξισορρόπηση του Σύμπαντος.

Στις Πανσελήνους υπάρχουν 5 βασικοί σκοποί:

1) Να ενωθούμε με τον Πνευματικό κόσμο.
2) Να ενωθούμε με τον Πλανήτη μας.
3) Να γίνει ευθυγράμμιση με το Θείο Σχέδιο.
4) Να επιτευχθεί η αδελφοποίηση της Ανθρωπότητας και
5) Να καλλιεργηθούν, ν’αποκρυσταλλωθούν και ν’αφυπνισθούν οι Θείες ενέργειες μέσα σε όλους μας, όπως η αγάπη, η κατανόηση, η ευσπλαχνία, η αυτοθεραπεία, η ενόραση και πάνω από όλα η προσωπική ηθική μας.

Δύο βασικές προσπάθειες την ώρα της πανσελήνου είναι η αβλάβεια στις σκέψεις μας, στα συναισθήματα, στις πράξεις και στα λόγια μας και η απόσπαση από όλες τις σχέσεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μακρυά από τα όποια εμπόδια των άλλων ανθρώπων.

Όλες οι Πανσέληνοι είναι σημαντικές, η κάθε μία για διαφορετικό λόγο, υπάρχουν όμως τρεις με ιδιαίτερη πνευματιστική σημασία, που αποτελούνται από τρεις συνεχόμενους μήνες και αποτελούν την έναρξη της συνεχόμενης ετήσιας πνευματικής προσπάθειας η οποία θα θέσει τα πλαίσια της ενέργειάς μας για όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες εννέα πανσέληνοι δεν είναι σημαντικές. Είναι. Ο σκοπός τους είναι να καθορίσουν το Θείο στην συνείδηση της ανθρωπότητας, όπως τα τρία μεγάλα φεστιβάλ καθορίζουν τις τρεις θεϊκές όψεις και όλες οι πανσέληνοι μαζί αποτελούν την αποκάλυψη του Θείου.

Τα τρία σπουδαία πνευματικά φεστιβάλ είναι:

1.η Πανσέληνος του Κριού ή Το Φεστιβάλ του Πάσχα (ή της Ανάστασης)

Η Πανσέληνος του Κριού θεωρείται η πρώτη σημαντική Πανσέληνος της χρονιάς, γιατί συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία. Σε αυτήν την Πανσέληνο, κάνουμε διαλογισμό και προετοιμάζουμε πνευματικά το σύστημά μας, καθαρίζουμε τα τσάκρα μας, φέρνουμε περισσότερη θεική ενέργεια κοντά μας, για να προσφέρουμε. Να δώσουμε υπηρεσία. Είναι η Έκφραση της Θεϊκής Δύναμης. Η Ανάσταση είναι η προοδευτική συγχώνευση με ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης. Ο Κριός ωθεί την Ψυχή στο φλεγόμενο έδαφος και την υποβάλλει σε μια διαδικασία εξαγνισμού κατά την διάρκεια της ενσάρκωσης.

2.η Πανσέληνος του Ταύρου ή Το φεστιβάλ του Βούδα ή Wesak

Aυτή είναι ημέρα γιορτής του Βούδα, του Πνευματικού Ενδιάμεσου μεταξύ των υψηλότερων πνευματικών κέντρων, της Shamballa, και της Ιεραρχίας. Ο Βούδας είναι η Έκφραση της Θεϊκής Σοφίας, η Ενσάρκωση του Φωτός και ο Δείκτης του θεϊκού Σχεδίου. Γιορτάζεται στην Πανσέληνο του Ταύρου και είναι ένα σπουδαίο γεγονός για τον κόσμο της Ανατολής.

3.η Πανσέληνος των Διδύμων ή Το Φεστιβάλ του Χριστού ή της Ανθρωπότητας ή της Καλής Θέλησης

Πρόκειται για την Πανσέληνο που υμνεί το πνεύμα της Ανθρωπότητας που φιλοδοξεί να φτάσει στον Θεό, αναζητώντας τον τρόπο να συμμορφωθεί με το Θέλημά Του ενώ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει εφαρμόζοντας ανθρώπινες σχέσεις με σωστές βάσεις. Σε αυτήν την Πανσέληνο, γιορτάζουμε την ύπαρξη του Αναστηθέντος Χριστού, του Δασκάλου όλων των ανθρώπων και την κεφαλή της Πνευματικής Ιεραρχίας. Είναι η Έκφραση της Θεϊκής Αγάπης. Την ημέρα αυτή αναγνωρίζεται η πνευματική Ιεραρχία, που οδηγείται και κατευθύνεται από Αυτόν, και δίνεται έμφαση στην φύση της θεϊκής Αγάπης. Γιορτάζεται στην Πανσέληνο των Διδύμων και είναι μία μέρα όπου η πνευματική και η θεϊκή φύση της ανθρωπότητας αναγνωρίζονται.

Αυτά τα τρία φεστιβάλ γιορτάζονται σε όλον τον κόσμο και παρόλο που δεν σχετίζονται το ένα με το άλλο, αποτελούν μία έκφραση της ενοποιημένης προσέγγισης της ανθρωπότητας προς την πνευματικότητα.

——————————————————————————–

* Το κείμενο είναι μετάφραση από διάφορες πηγές (βιβλία & σελίδες του Internet) και έχει γραφεί από την Άντα στις 26/10/2010

Comments are closed.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Pranic Healing Light - Αντα Μανωλά
Λεωφ.Γαλατσίου 59, Γαλάτσι
τ. 210 20 23 213 - 6977 347 916
ada@PranicHealingLight.gr

Newsletter

 

0000000111111100000000011111000000011111111100000500000000000000000000000000000000555000366778800033304444444300333330005555555566777699988886702222263 ·