Οι Μυήσεις της Ψυχής

Σε μία από τις διδασκαλίες του, στο σεμινάριο Επιτυγχάνοντας την Ένωση με την Ανώτερη Ψυχή (Achieving Oneness with the Higher Soul), o Δάσκαλός μας, Μαστερ Τσόα Κοκ Σούι (Master Choa Kok Sui) μας μίλησε για την πορεία της Ψυχής.

Πολλοί από εμάς, όταν είμαστε νέοι, περνάμε κάποιο χρόνο της ζωής μας μαθαίνοντας. Δυστυχώς, κάποιοι από εμάς περνάμε αυτόν τον χρόνο μαθαίνοντας με τον δύσκολο τρόπο. Όταν είμαστε νέοι, νομίζουμε μερικές φορές ότι τα ξέρουμε όλα. Μερικές φορές κάνουμε ανόητα πράγματα. Όσο μεγαλώνουμε λιγάκι, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ξέρουμε τίποτα. Και τότε είναι που γινόμαστε έτοιμοι να διδαχτούμε. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, τότε εμφανίζεται κι ο δάσκαλος. Συνήθως δεν δεχόμαστε διδασκαλίες εάν δεν είμαστε έτοιμοι. Οι Δάσκαλοι περιμένουν έτοιμοι να βοηθήσουν. Όταν είμαστε έτοιμοι, πολλοί υπέροχοι δάσκαλοι έρχονται στην ζωή μας. Τότε είναι που πραγματικά ξεκινάμε να ωριμάζουμε. Τότε είμαστε έτοιμοι για το πνευματικό μάθημα!

 Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτό που εξελίσσεται πνευματικά δεν είναι το σώμα μας, αλλά η Ψυχή μας μέσα από την τωρινή μας Ενσάρκωση. Η Ψυχή αλλάζει επίπεδο. Πολλοί πιστεύουμε για τον εαυτό μας ότι έχουμε φτάσει στο χ ή στο ψ επίπεδο, και αυτό μπορεί να είναι και αλήθεια. Μπορεί όμως και όχι. Γιατί το επίπεδο της Ψυχής δεν ανταποκρίνεται πάντα στο επίπεδο της συνειδητότητας που έχουμε. Μερικές φορές η Ανώτερη Ψυχή περιμένει υπομονετικά την Ενσαρκωμένη Ψυχή να ξαναθυμηθεί τα όσα έχει γνωρίσει έως τώρα. Και πολλές φορές η Ενσαρκωμένη Ψυχή αποκτά την υπεροψία της ημιμάθειας και χάνει το μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης.

Στην πορεία της εξέλιξης της Ψυχής μας, η Ψυχή μας αποκτά μυήσεις.

Η πρώτη μύηση έχει να κάνει με την Γέννηση. Μια ψυχή γεννιέται στην συγκεκριμένη ενσάρκωση αποφασισμένη να διασχίσει το πνευματικό μονοπάτι και είναι σταθερή σε αυτό. Ανεξάρτητα από τα όσα έχει ζήσει έως εκείνη την στιγμή, αποφασίζει ότι θα ξεκινήσει την πορεία της στο πνευματικό μονοπάτι και πλέον δεν αλλάζει πορεία. Ακόμη κι αν λοξοδρομήσει, στην επόμενη ενσάρκωσή της θα έιναι και πάλι γύρω γύρω από το πνευματικό μονοπάτι.

Η δεύτερη μύηση είναι η Βάπτιση. Αυτή επιτυγχάνεται όταν μετά από μία σειρά σοβαρής εξάσκησης στην πνευματικότητα, έρχεται η κάθαρση μέσα από την θεϊκή ενέργεια.

Η τρίτη μύηση είναι η Μεταμόρφωση. Είναι το σημείο από όπου δεν γυρίζεις πίσω. Από την στιγμή που φτάνεις εκεί, έχεις αλλάξει τόσο όπου απλώς δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποιοι από εσάς καταλαβαίνουν τι εννοώ. Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν απολαμβάνουμε πια τα πράγματα που απολαμβάναμε παλιά. Το κάπνισμα, το ποτό, το κουτσομπολιό… Κάποιοι από τους φίλους μας είναι ακόμη εκεί και από αυτούς θα δεχτούμε και την περισσότερη κριτική, αλλά για εμάς, απλώς δεν υπάρχει γυρισμός. Η Ψυχή μας επέλεξε και δεν γυρίζει πίσω.

Η τέταρτη μύηση ονομάζεται Άρχατ-σιπ (Arhatship), ή η Σταύρωση. Όταν η Ψυχή φτάσει σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να δουλέψει όλο το αρνητικό της κάρμα για να προχωρήσει. Όλα τα πνευματικά της χρέη πρέπει να πληρωθούν. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, δυστυχίες, δυσκολίες. Γιατί πρέπει να ξεπληρωθεί όλο το αρνητικό κάρμα.

Το πέμπτο επίπεδο της μύησης λέγεται Μάστερ-σιπ (Mastership). Γνωρίζετε τους μεγάλους αναληφθέντες Δασκάλους… Κουτχούμι, Ντζβαλ Κουλ, Ελ Μορύα. Αυτή η μύηση είναι η Ανάσταση. Όλο το κάρμα έχει ξεπληρωθεί, όλα τα πνευματικά χρέη πληρώθηκαν, όλα τα μαθήματα έχουν αναγνωριστεί, η Ψυχή είναι πλέον πνευματικά ένας προχωρημένος Μάστερ, ένας Ασέκα.

Eάν μελετήσουμε την ζωή του Χριστού, βλέπουμε ουσιαστικά ότι  η ζωή του ήταν τα επίπεδα της μύησης της Ψυχής.

 Όσο πιο πολύ προχωράμε στις μυήσεις, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στον Θεό. Η αίσθηση της Ενότητας γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Και θέλουμε να προσφέρουμε όλο και περισσότερο. Πώς θα μπορούσαμε να είμαστε πραγματικά Ένα με το Όλον, και παρόλα αυτά να επιτρέπουμε στους γύρω μας να υποφέρουν?

Οπότε, ένας τρόπος για να καταλάβουμε πόσο έχουμε εξελιχθεί, είναι μετρώντας την ποσότητα της προσφοράς μας. Πόσο κόσμο έχουμε βοηθήσει? Πόσο εύκολα προσφέρουμε την βοήθειά μας? Σε γνωστούς ή και σε αγνώστους? Πόσο νόημα έχει αυτή η βοήθεια και σε τι έκταση φτάνει? Φανείτε αληθινοί στην εκτίμησή σας, και τότε θα γνωρίσετε το πού βρίσκεστε. 

—– GrandMaster Choa Kok Sui, σε μία από τις διδασκαλίες του, στο σεμινάριο Επιτυγχάνοντας την Ένωση με την Ανώτερη Ψυχή

By Ada Alexandra Manola on Friday, April 13, 2012 at 8:03am

Category: Ημερολόγιο · Tags:

Comments are closed.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Pranic Healing Light - Αντα Μανωλά
Λεωφ.Γαλατσίου 59, Γαλάτσι
τ. 210 20 23 213 - 6977 347 916
ada@PranicHealingLight.gr

Newsletter

 

0000000111111100000000011111000000011111111100000500000000000000000000000000000000555000366778800033304444444300333330005555555566777699988886702222263 ·