Η δύναμη των λέξεων!

Πόσες φορές έχουμε βάλει στόχους στην ζωή μας, έχουμε οραματιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, λέμε και ξαναλέμε θετικές δηλώσεις, κι όμως, δεν έχουμε πετύχει αυτό που επιθυμούσαμε? Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για αυτό, αλλά μερικές φορές είναι απλώς θέμα Λέξεων! Κάθε ήχος που προφέρουμε στέλνει ένα κύμα ενέργειας που βοηθά στην δημιουργία του κόσμου μας. Με κάθε πρόταση που λέμε βελτιώνουμε ή χειροτερεύουμε την υγεία μας, τις σχέσεις μας, τα οικονομικά μας κλπ.

Το πιο ισχυρό παράδειγμα που έχω ακούσει ποτέ ήταν μια ιστορία για μία γυναίκα που είχε μια ανίατη ασθένεια των ματιών που την οδηγούσε πολύ γρήγορα σε τύφλωση. Οι γιατροί της είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να κάνει. Η γυναίκα ήταν πολύ επίμονη και καθώς δεν της άρεσε αυτό που άκουσε, στράφηκε στις εναλλακτικές θεραπείες αναζητώντας μια πιθανή θεραπεία – κάτι που, όπως η ίδια ομολογεί, δεν θα είχε κάνει ποτέ εάν δεν ήταν σε τόσο απελπιστική κατάσταση. Ένας φίλος της είπε να πάει να δει έναν κρυσταλλοθεραπευτή. Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι η θεραπεία με κρυστάλλους ακουγόταν κάπως γελοία, αλλά τελικά αποφάσισε να το δοκιμάσει. Στην διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευτής της ζήτησε να περιγράψει τον εαυτό της, τη ζωή της, κλπ, και την άφησε να μιλάει χωρίς να την διακόψει για περίπου 10 λεπτά.

Έπειτα από το δεκάλεπτο, ο θεραπευτής την σταμάτησε και της είπε: «Γνωρίζετε ότι στα τελευταία 10 λεπτά είπατε τη φράση ‘Σιχαίνομαι να βλέπω’ 15 φορές;» Η γυναίκα σοκαρίστηκε. Σκέφτηκε ότι όντως χρησιμοποιούσε τις λέξεις ‘Σιχαίνομαι να βλέπω’ σε πολλές φράσεις της. «Σιχαίνομαι να βλέπω που πηγαίνει ο κόσμος.» «Σιχαίνομαι να βλέπω το πώς φέρονται στα παιδιά στα σχολεία.» Συνεχώς ανέφερε αυτήν την φράση ‘Σιχαίνομαι να βλέπω ‘. Αυτό της άνοιξε κυριολεκτικά τα μάτια. Σταμάτησε να λέει την συγκεκριμένη φράση και τώρα, χρόνια αργότερα, έχει αποκτήσει και πάλι τέλεια όραση.

Πόσες λέξεις χρησιμοποιούμε που καταστρέφουν τις επιθυμίες μας; Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν πρέπει να λέμε «Λυπάμαι» αντί για «Συγγνώμη». Η πιο ισχυρή ίσως λεξούλα στην Ελληνική γλώσσα είναι το «Είμαι». Αυτή η λέξη αναφέρεται σε όλα όσα είσαστε – την προσωπικότητά σας, το υποσυνείδητο σας, το εγώ σας, το πνεύμα σας – αυτό που είστε. Αυτή η λέξη καθορίζει το ποιος είστε. Να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι βάζετε έπειτα από αυτήν την λέξη. Το ίδιο ισχύει και για όσες λέξεις λέγονται σε πρώτο ενικό. «Εχω στεναχωρεθεί», «Λυπάμαι», «Βαριέμαι», «Πονάω»….

Κάθε φορά που λέτε «Λυπάμαι», δηλώνετε ότι ΕΙΣΤΕ ένα λυπημένο άτομο. Αντικαταστήστε το «Λυπάμαι» με το «Συγγνώμη». Όποιος καταργεί τη φράση «Λυπάμαι» από το λεξιλόγιό του αυξάνει σχεδόν αμέσως την αυτοεκτίμηση του! Το ίδιο ισχύει και για τις φράσεις «Είμαι άρρωστος», «Είμαι κουρασμένος», «Είμαι χαζός» κλπ. Αντικαταστήστε τα με τις φράσεις «Νιώθω ___» και εξαλείψτε το αρνητικό σχόλιο.

Τι έχει όμως να κάνει όλο αυτό με την επίτευξη του στόχου; Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή της συνειδητής γλώσσας είναι ο νόμος της αυτοσυγκέντρωσης. Δημιουργούμε αυτό στο οποίο δίνουμε την προσοχή μας. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στα θετικά πράγμα που επιθυμούμε και όχι στα αρνητικά που θέλουμε να αποφύγουμε. Για παράδειγμα, δεν πρέπει ποτέ να επικεντρωνόμαστε στην ΜΗ γήρανση. Εστιάζοντας στο ότι δεν έχουμε γεράσει ή δεν δείχνουμε γερασμένοι, εξασφαλίζουμε ότι θα γεράσουμε και μάλιστα γρήγορα. Αντ’αυτού, εστιάστε στο ότι είστε υγιείς, γεμάτοι ζωή και νιάτα.

Ένα ενδιαφέρον σημείο που συχνά παραβλέπουμε, είναι η χρήση λέξεων που φαίνονται θετικές αλλά ουσιαστικά είναι αρνητικές. Μια λέξη, όπως το «απεριόριστος» στην πραγματικότητα ωθεί το υποσυνείδητο μυαλό να επικεντρωθεί σε ΟΡΙΑ. Έτσι, λέγοντας κάτι σαν «απεριόριστες αφθονίες» επιβάλουμε όρια σχετικά με την αφθονία.

Προσπαθήστε να δείτε όλες τις λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνά, τις δηλώσεις που κάνετε μέσα σας, όσα επαναλαμβάνετε στο μυαλό σας και διαπιστώστε πόσο πραγματικά θετικοί είστε. Μήπως το πραγματικό νόημα των αγαπημένων σας φράσεων δεν είναι αυτό που νομίζατε?

Και το ίδιο ισχύει και για τις αρνήσεις… Η φράση «δεν είμαι χαρούμενος» μας κάνει λυπημένους. Η φράση «δεν είμαι πλούσιος» μας κάνει φτωχούς. Η φράση «δεν ξέρω» μας φέρνει την άγνοια. Η φράση «δεν μπορώ» μας φέρνει την ανικανότητα.

Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να προσέχουμε πολύ τις λέξεις μας, και ειδικά αυτές που χρησιμοποιούμε μετά το ΕΙΜΑΙ, γιατί αυτές οι λέξεις θα καθορίσουν την πραγματικότητά μας.

Και φυσικά αυτό ισχύει και για όσα λέμε ή σκεφτόμαστε για τους άλλους. Εάν συχνά, μέσα από την αγάπη μας, σκεφτόμαστε για κάποιον ‘πόσο δυστυχισμένος είναι’ του δημιουργούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε να αποφύγουμε: Δυστυχία!

Το μυστικό δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Αλλά πίσω από το συναίσθημα που δημιουργούν οι λέξεις. Συνειδητά ή μη. Το συναίσθημα είναι αυτό που ελκύει παρόμοια ενέργεια.

Στο Pranic Healing μαθαίνουμε ότι:

–          Η Ενέργεια ακολουθεί την Σκέψη και
–          Οι όμοιες ενέργειες έλκονται, οι αντίθετες ενέργειες απωθούνται

Ένα μεγάλο μέρος της εξάσκησής μας στο pranic healing είναι ότι δεν είμαστε οι λέξεις, δεν είμαστε οι σκέψεις, δεν είμαστε τα συναισθήματα, δεν είμαστε το σώμα, είμαστε η Ψυχή:

«ΕΙΜΑΙ αυτός ο Εαυτός» λέει και η Βίβλος (Έξοδος 3:13-14).

Και η εξήγηση αυτού: Η ενσαρκωμένη Ψυχή –το ΕΙΜΑΙ- είναι η Ανώτερη Ψυχή –ο ΕΑΥΤΟΣ-.

Το ΕΙΜΑΙ είναι η πιο ισχυρή λέξη γιατί αναφέρεται στην Ανώτερη Ψυχή μας.

ΕΙΜΑΙ η Ψυχή.
ΕΓΩ, δεν έχω πονοκέφαλο. Το ΣΩΜΑ μου έχει πονοκέφαλο. Κι εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ το σώμα…
ΕΓΩ, δεν είμαι θυμωμένος. Τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ μου περιέχουν θυμό. Κι εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ τα συναισθήματα.
ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ένα Θεϊκό Ον, φτιαγμένο από Θεϊκή Αγάπη, θεϊκή Δύναμη, Θεϊκό Φως.
ΕΙΜΑΙ η Ψυχή.

Ό,τι σκεφτόμαστε, ό,τι λέμε, ό,τι κάνουμε και ό,τι νιώθουμε ΜΕΤΡΑΕΙ! Όλα είναι ενέργεια. Όλα όσα σκεφτόμαστε, λέμε, κάνουμε και νιώθουμε δημιουργούν γύρω μας σκεπτομορφές, θετικές ή αρνητικές. Ο μόνος τρόπος να έχουμε γύρω μας καθαρή ενέργεια είναι:

  •  – να σκεφτόμαστε τις σωστές σκέψεις
  • – να λέμε τα σωστά λόγια
  • – να νιώθουμε τα σωστά συναισθήματα
  • – να κάνουμε τις σωστές πράξεις

Οπότε, πριν να σκεφτείτε, μιλήσετε, νιώσετε ή πράξετε, ενεργοποιήστε το τσάκρα της καρδιάς σας, και μετά…. κάντε ό,τι θέλετε! Θα είναι πάντα το σωστό 🙂

============

Θέλετε να μάθετε την δύναμη της ενέργειας? Θέλετε να μάθετε να την διαχειρίζεστε σωστά και με τρόπο που να σας αλλάξει την ζωή?

Επόμενο σεμινάριο Pranic Healing

Τολμήστε το!!!

Category: Uncategorized, Ημερολόγιο · Tags:

Comments are closed.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Pranic Healing Light - Αντα Μανωλά
Λεωφ.Γαλατσίου 59, Γαλάτσι
τ. 210 20 23 213 - 6977 347 916
ada@PranicHealingLight.gr

Newsletter

 

0000000111111100000000011111000000011111111100000500000000000000000000000000000000555000366778800033304444444300333330005555555566777699988886702222263 ·