Ομάδα…

Είμαι μέλος μίας πνευματικής ομάδας…

Atma Namaste,

Οι άνθρωποι αναζητούν την πνευματικότητα όταν η Ψυχή αναγνωρίζει ότι δεν βιώνει την πληρότητα μέσα από τον υλικό κόσμο.  Όταν η Ψυχή καταφέρνει να επικοινωνήσει με την ψυχή, της στέλνει το μήνυμα: «Υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που νομίζεις ότι είμαστε. Ψάξε!» Η ψυχή το ακούει όμως αρχικά δεν το αντιλαμβάνεται πλήρως. Νιώθει ότι υπάρχει και κάτι ακόμη, αλλά δεν γνωρίζει τι. Και εκεί ξεκινάει η αναζήτηση.

Η πιο νεαρή ψυχή, έρχεται σε επαφή με το διαφορετικό, το μυστηριακό, το έξω από τα συνηθισμένα, παίρνει μία γεύση του σύμπαντος και νιώθει γεμάτη και πλήρης, γιατί δεν έχει χώρο για περισσότερα. Νιώθει διαφορετική και σπουδαία και αυτό της αρκεί. Οι γνώσεις που λαμβάνει είναι συγκεκριμένες, ένα επίπεδο της αλήθειας. Δεν έχει απελευθερώσει αρκετό χώρο από το εγώ της, για να μπορέσει να κατέβει περισσότερη ποσότητα από την Ψυχή. Οι ψυχές αυτές διακρίνονται από το έντονο αστρικό τους πεδίο.

Μία πιο ώριμη ψυχή αναζητά την ουσία πίσω από κάθε τι. Σκέφτεται.Home-slider-spirituality Αναλύει. Διακρίνει. Εάν έχει καθαρότητα, τα αποτελέσματα της σκέψης της θα της επιτρέψουν να αντιληφθεί ότι η αλήθεια έχει πολλά επίπεδα. Και κάθε φορά που κατακτά κάποιο επίπεδο, αρχίζει να προσπαθεί για το επόμενο. Οι ψυχές αυτές έχουν φέρει σε μερική ισορροπία το αστρικό τους πεδίο, έχουν υπομονή και επιμονή, επιστρέφουν κάποιες φορές στην προηγούμενη κατηγορία, αλλά κινούνται κυρίως με ευγένεια και παρατήρηση.

Οι ψυχές που έχουν κάνει πρόοδο στην σύνδεση με την Ανώτερη Ψυχή αρχίζουν να κατανοούν τι σημαίνει Φως και πώς μπορεί αυτό να προσκαλεστεί στην ζωή τους. Οι ψυχές αυτές διακρίνονται από τον σεβασμό, την σιωπή και την διάκριση. Αγαπούν το Φως, αγαπούν τον Θεό, αρχίζουν σταδιακά να αναγνωρίζουν τα πάντα γύρω τους ως μέρη του Θεού, και από εκεί ξεκινάει ο σεβασμός και η σιωπή. Παρατηρούν, μαθαίνουν, κατανοούν και διακρίνουν με ευφυΐα τα πολλαπλά επίπεδα της αλήθειας. Οι ψυχές αυτές σέβονται, κατανοούν και αγαπούν.

Οι ψυχές εισέρχονται σε μία πνευματική ομάδα για να εξελιχθούν. Για να περάσουν από ένα επίπεδο της αλήθειας στο επόμενο. Για να μάθουν, να βοηθηθούν, να βρουν την δική τους αλήθεια.  Όταν μία ψυχή εισέρχεται σε μία πνευματική ομάδα, την επιλέγει και οφείλει να την σεβαστεί. Οφείλει να σεβαστεί τους δασκάλους της, τα μέλη της & τους νόμους της. Δεν διαταράσσει την συνοχή, δεν προσβάλλει τους δασκάλους της ή τα μέλη της, δεν καταπατά τους νόμους. Κάθε τέτοια παράβαση καταγράφεται στο συμπαντικό ταμείο, και έπειτα από συγκεκριμένο αριθμό παραβάσεων, ο Δάσκαλος οφείλει να πάρει αποφάσεις. Δεν είναι σωστό να επιτρέπει σε ένα μέλος να διαταράσσει την υπόλοιπη ομάδα. Ένα μέλος που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει επίσης να πάρει αποφάσεις. Εάν η ομάδα δεν το εκφράζει πλέον, οφείλει να αποχωρήσει ήρεμα από αυτήν επιτρέποντάς της να συνεχίσει την πορεία της χωρίς να προσπαθήσει να την διασπάσει επειδή δεν νιώθει πλέον μέλος της.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το μέλος εξακολουθεί να ανήκει στην ομάδα, αλλά το εγώ του «κλωτσάει». Αυτό συμβαίνει όταν αλλάζει το επίπεδο σύνδεσης. Το εγώ κλωτσάει, δεν θέλει να χάσει χώρο. Δεν θέλει να χάσει δύναμη. Αυτό το σημείο είναι κομβικό για κάθε ασκούμενο. Εκεί φαίνεται πόσο έτοιμη είναι μία ψυχή να αλλάξει. Σε αυτές τις στιγμές, το επίπεδο κατανόησης από τον ασκούμενο είναι πόλος έλξης ή απώθησης για τον Δάσκαλο και την υπόλοιπη ομάδα.

candle_Candle_light_3003Μία πνευματική ομάδα δεν είναι το υποκατάστατο του μπαμπά και της μαμάς. Δεν είναι ούτε το νηπιαγωγείο όπου όλα επιτρέπονται. Μία πνευματική ομάδα δεν ταΐζει το εγώ μας. Σε μία πνευματική ομάδα εισερχόμαστε με δική μας βούληση. Παραμένουμε με δική μας βούληση. Αποχωρούμε με δική μας βούληση. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ένας Δάσκαλος δεν θα προσελκυστεί από έναν ασκούμενο που δεν επιθυμεί να αλλάξει. Ο Δάσκαλος περιμένει. Χωρίς να εμπλέκεται. Περιμένει να δει την προσπάθεια για αλλαγή. Και αυτή η προσπάθεια είναι το μόνο που θέλει ένας Δάσκαλος. Εάν η προσπάθεια δεν έρχεται, ο Δάσκαλος είναι αμέτοχος. Είναι σαν να γίνεται μία μεγάλη γιορτή. Ο Δάσκαλος έχει στείλει προσκλήσεις. Κάποιοι προσκαλεσμένοι έχουν έρθει, κάποιοι είναι στον δρόμο, κάποιοι δεν θα έρθουν. Ο Δάσκαλος θα φροντίσει του καλεσμένους που έφτασαν. Δεν έχει νόημα να φροντίσει αυτούς που δεν θα έρθουν. Δεν μπορεί ακόμη κι αν το θέλει. Γιατί δεν είναι εκεί. Γιατί αποφάσισαν να μην είναι εκεί και η ελεύθερη βούλησή τους είναι σεβαστή. Ε΄να έρθουν καθυστερημένοι, θα δεχτούν φροντίδα. Εάν έρθουν αλλά είναι εκτός κλίματος, θα απομονωθούν. Ο Δάσκαλος δεν θα χάσει τον χρόνο του με τον ανάγωγο καλεσμένο, με τον απαιτητικό ή με αυτόν που δεν έχει ευγνωμοσύνη. Γιατί αυτός ο καλεσμένος, δεν είναι ακόμη σε φάση να εξελιχθεί. Και ο Δάσκαλος δεν μπορεί να χάνει χρόνο. Γιατί ο χρόνος αυτός, θα αφαιρεθεί από τους υπόλοιπους καλεσμένους, αυτούς που ήρθαν στην ώρα τους έτοιμοι για όλα.

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν διαφωνίες. Διαφορετικότητα. Προκλήσεις. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν οι «ήρωες», τα «θύματα», οι «ιππότες», οι «καλοί» και οι «κακοί». Προσοχή όμως. Κάθε πράξη ενάντια στους ηθικούς νόμους της ομάδας είναι κατακριτέα. Κάθε πράξη που έχει στόχο την παραπληροφόρηση είναι κατακριτέα. Κάθε πράξη που έχει στόχο την αποδυνάμωση της ομάδας είναι κατακριτέα. Γιατί όλοι επιλέγουμε να είμαστε εδώ που είμαστε. Και δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε με τις ψυχές της ομάδας.

How-to-Identify-an-Authentic-Spiritual-TeacherΗ άγνοια είναι κατανοητή και σεβαστή, αλλά όταν μετατρέπεται σε «μάχες χωρίς νόημα» γίνεται κατακριτέα. Το να είναι κάποιος ηθικολόγος δεν σημαίνει αυτόματα ότι συνδέεται με μεγάλη πνευματικότητα. Οι πέτρες δεν καταπατούν τους ηθικούς νόμους, και όμως, δεν γνωρίζουν τον Θεό. Όταν γνωρίζει κάποιος τον Θεό, όταν τον αγαπά βαθιά και με απόλυτη συνειδητότητα, μεταμορφώνεται. Ένας αληθινός γιόγκι, είναι σαν την πυξίδα. Όπου και να την γυρίσεις, αυτή δείχνει τον βορρά. Το ίδιο και ο γιόγκι. Με ότι και να καταπιάνεται, όσες εργασίες και να έχει, όσους υλικούς ή συναισθηματικούς περιορισμούς και να βιώνει, στο μυαλό του πρέπει πάντα να απαγγέλλει το όνομα του Θεού. Πρέπει να έχει πάντα την θέληση για το καλό. Να έχει πρόθεση να παράξει το καλό.

Να έχετε Φως, Να είσαστε η πυξίδα, Να ακούτε, να σιωπάτε, να σκέφτεστε, να έχετε ευφυή διάκριση. 

Atma Namaste.

 

Category: Uncategorized, Ημερολόγιο · Tags:

Comments are closed.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Pranic Healing Light - Αντα Μανωλά
Λεωφ.Γαλατσίου 59, Γαλάτσι
τ. 210 20 23 213 - 6977 347 916
ada@PranicHealingLight.gr

Newsletter

 

0000000111111100000000011111000000011111111100000500000000000000000000000000000000555000366778800033304444444300333330005555555566777699988886702222263 ·