Ασκηση και Κάρμα

Ακούγεται συχνά στον χώρο μας ότι εάν κάποιος εξασκείται πολύ ή εάν κάποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι παραπάνω από το -κάθε φορά διαφορετικό- επιτρεπόμενο, θα «υποστεί» τις «συνέπειες» της επιτάχυνσης του Κάρμα του. Πολλές φορές μάλιστα δικαιολογούμε τα άσχημα πράγματα που μας συμβαίνουν λέγοντας ότι είναι η επιτάχυνση του Κάρμα μας γιατί είμαστε καταπληκτικοί και εξασκούμαστε πολύ! Όμως, σαν ιδέα ακούγεται λιγάκι τρομακτική, έτσι δεν είναι? Το Κάρμα είναι κάτι που θέλει να μας κάνει κακό?

Όχι! Το Κάρμα δεν είναι κάτι που θέλει να μας κάνει κακό! Το Κάρμα είμαστε εμείς και η πορεία της Ψυχής μας. Το Κάρμα δεν επιταχύνεται για να μας δώσει κάποιο μάθημα, δεν ξυπνάει το πρωί και στέλνει κάτι άσχημο λέγοντας «να! για να μάθεις να εξασκείσαι παραπάνω από όσο πρέπει!» Ο Νόμος του Κάρμα ειναι η απόδειξη της Συμπαντικής Αγάπης. Το Κάρμα δεν είναι εκδικητικό και σίγουρα δεν έχει ως στόχο να μας κάνει να υποφέρουμε. Το Κάρμα είναι η ανάληψη που κάνουμε από την τράπεζα του Σύμπαντος σύμφωνα με όσα έχουμε καταθέσει. Το Κάρμα υπάρχει για να εξισορροπεί τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα λόγια μας, τις πράξεις μας. Ενσαρκωνόμαστε κάθε φορά έχοντας προεπιλέξει μια πορεία. Έχουμε κάνει ένα είδος συμφωνίας με τους Άρχοντες του Κάρμα. «Εγώ θα πορευτώ μία ζωή τέτοια». Και κάθε φορά η ζωή μας έχει ως στόχο ένα βηματάκι παραπάνω προς την Διαφώτιση. Κανένας δεν ξεκινάει μία ενσάρκωση με στόχο να πάει προς τα πίσω. Προς το Σκοτάδι. Ακόμη κι αυτοί που τελικά πορεύονται σε αυτό, δεν έχουν ως στόχο το Σκοτάδι, έχουν απλώς διαστρεβλωμένες απόψεις για το Φως.

Το Κάρμα επιταχύνεται όταν η Ψυχή μας ζητήσει να προχωρήσει στην πορεία της λίγο πιο γρήγορα. Όταν μπαίνουμε στο πνευματικό μονοπάτι κι αρχίζουμε να εξασκούμαστε, να κάνουμε διαλογιστικές τεχνικές, να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, να εξασκούμε την ενέργειά μας ώστε να δυναμώσει, να εκλεπτυνθεί, να επεκταθεί, αόταν αρχίζουμε να ζούμε μία ζωή προσφοράς και φιλανθρωπίας, όταν η υπηρεσία προς το Ολον γίνεται κομμάτι της ζωής μας, τότε αυτό που ουσιαστικά αποζητάμε είναι να προχωρήσουμε πιο γρήγορα προς την Διαφώτιση. Μα, για να συμβεί αυτό πρέπει να προηγηθεί η εξισορόπηση του Κάρμα. Και αυτό θα συμβεί με την επιτάχυνσή του.

Φυσικά, όπως και κάθε τι άλλο, το αποτέλεσμα εξαρτάται από την πρόθεσή μας και την ειλικρινή ή μη άσκησή μας. Αν η πρόθεσή μας για όλη αυτήν την άσκηση δεν είναι η Συμπαντική Διαφώτιση, αλλά το Χρήμα, η Δύναμη, η Διαφορετικότητα (εγώ κάνω κάτι που ο άλλος δεν κάνει), η περιέργεια, ή οτιδήποτε χαμηλό και υλιστικό, τότε πολύ απλά δεν εξασκούμαστε! Νομίζουμε ότι εξασκούμαστε αλλά αυτό που κάνουμε είναι μία πολύ κακή χρήση της Γνώσης. Κι αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή αρνητικού Κάρμα. Και μπορεί όντως η ζωή μας να γίνει χειρότερη. Μπορεί όντως να βιώσουμε διάφορα άσχημα γεγονότα. Αλλά όχι επειδή επιταχύνεται το Κάρμα μας αλλά επειδή καταθέτουμε συνεχώς αρνητικό Κάρμα στην Συμπαντική Τράπεζα και άρα αντίστοιχο Κάρμα θα κάνουμε και ανάληψη. «Ό,τι δίνεις παίρνεις», θυμάστε? 

Αυτό λοιπόν που τελικά έχει σημασία είναι η πρόθεση! Εάν η πρόθεσή μας είναι αγνή, συνειδητή, σύμφωνη με την Γνώση και το Συμπαντικό Νόμο, τότε πράγματι η επιτάχυνση του Κάρμα συμβαίνει. Αλλά συμβαίνει με Αγάπη από το Σύμπαν, προς τους αληθινούς αναζητητές. Στους ταπεινούς αναζητητές που κάθε φορά που διαλογίζονται, κάθε φορά που αποκτούν μία Γνώση, νιώθουν μέσα τους λίγο περισσότερο τον Θεό. Νιώθουν μέσα τους την μαγεία της ύπαρξής τους. Νιώθουν μέσα τους την Αγάπη. Την ανάγκη της Ένωσης. Αυτοί οι αναζητητές ναι, έμμεσα μέσα από την εξάσκησή τους ζητούν την επιτάχυνση του Κάρμα τους. Ζητούν να φτάσουν πιο γρήγορα σε ό,τι υπάρχει πιο κοντά στο «τέλος», στην «άκρη». «Εάν έχουμε 10 πράγματα να ζήσουμε στις επόμενες ζωές μας, τότε ας ζήσουμε 1-2 σε αυτήν»! Και γιατί το ζητούν? Γιατί πλέον το αντέχουν! Γιατί με την εξάσκηση γίνονται πιο δυνατοί. Έρχονται πιο κοντά στο Θείο Σχέδιο, επικοινωνούν με την Ψυχή τους, ανα-γνωρίζουν την ύπαρξή τους, γίνονται πιο δυνατοί. Αντέχουν! Όχι γιατί είναι πιο υπομονετικοί αλλά γιατί Γνωρίζουν! Κατανοούν! Και αυτό αλλάζει τον τρόπο της σκέψης τους. Αλλάζει τα όριά τους. Αλλάζει όμως και το Κάρμα τους. Μία αληθινή πρακτική καταθέτει θετικό Κάρμα. Η επιτάχυνση έρχεται, αλλά έρχεται πιο μαλακά. Ή οι αναζητητές την βιώνουν πιο μαλακά. Η επιτάχυνση έρχεται και ο αναζητητής την βιώνει με αγάπη και κατανόηση. Με βαθιά εσωτερική γνωση ότι αυτό είναι το σωστό για αυτον. Φυσικά θα έρθουν δύσκολες εποχές για τον αναζητητή. Γιατί πρέπει να εξισορροπιστεί το παρελθόν και ταυτόχρονα να χτιστεί ένα όμορφο μέλλον. Δύσκολο πράγμα και ειδικά όταν περνάς ζόρια! Υπάρχει όμως λύση και για αυτό. Εάν ο αναζητητής νιώσει ότι η ζωή του έγινε ιδιαίτερα δύσκολη τότε μπορεί να σταματήσει την όποια εξέλιξη σταματώντας την πρακτική του. Το Κάρμα κατανοεί. Και θα γίνει πιο μαλακό. 

Η επιτάχυνση έρχεται για να μας βοηθήσει, όχι για να μας δυστυχήσει. Ο φόβος για την επιτάχυνση του Κάρμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο φόβος που δημιουργείται από την άγνοια ή την ημιμάθεια ή την μη κατανόηση. Από την στιγμή που έχετε αποφασίσει ποιό είναι το μονοπάτι σας, ακολουθείστε το κάνοντας χρήση της ευφυούς διάκρισης. Σκεφτείτε, δείτε τι υπάρχει γύρω σας. Κρίνετε με την εσωτερική σας γνώση τους Δασκάλους σας και τις Διδασκαλίες τους. Διαχωρίστε όσα βλέπετε, όσα βιώνετε, όσα σας αρέσουν, όσα δεν σας αρεσουν. Μην ακολουθείτε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα, μην ακούτε ανθρώπους ή διδασκαλίες που σας δημιουργούν Ενοχές ή Φόβο, μην ακούτε ανθρώπους ή διδασκαλίες που σας κρατούν πίσω. Ακολουθήστε τα όνειρά σας, ακούστε αυτό που μέσα σας σας φέρνει όμορφη αναστάτωση, επιθυμία για Ζωη, ανάγκη για Ενωση. Ακούτε μόνο ό,τι μέσα σας σας κάνει κλικ. Γιατί τελικά, το μέσα σας είναι η Ψυχή σας. Και η Ψυχή δεν φέρνει ποτέ φόβο!

— Αντα Μανωλά

Comments are closed.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Pranic Healing Light - Αντα Μανωλά
Λεωφ.Γαλατσίου 59, Γαλάτσι
τ. 210 20 23 213 - 6977 347 916
ada@PranicHealingLight.gr

Newsletter

 

0000000111111100000000011111000000011111111100000500000000000000000000000000000000555000366778800033304444444300333330005555555566777699988886702222263 ·