Κατάθλιψη

Pranic Αρωματοθεραπεία – Αιθέρια Έλαια για την Κατάθλιψη

Τώρα στις γιορτές η αύξηση τους συναισθήματος της κατάθλιψης είναι εξαιρετικά υψηλή. Η γιορτινή ατμόσφαιρα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να νιώθουν περισσότερο από ότι συνήθως την εσωτερική τους μοναξιά με αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση των συναισθημάτων της λύπης, της αγωνίας, την στεναχώριας, της μοναξιάς κλπ

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των συσσωρευμένων συναισθημάτων από το συναισθηματικό σώμα και τα τσάκρα. Όταν αυτές οι ενέργειες απομακρύνονται, η ροή της ενέργειας των τσάκρα βελτιώνεται, ενώ μεγαλώνοντας το τσάκρα της καρδιάς το άτομο εκπέμπει περισσότερη αγάπη. Το τριαντάφυλλο μπορεί να φανεί πολύ ευεργετικό στην καταπολέμηση της κατάθλιψης καθώς βοηθάει στον μετασχηματισμό των αρνητικών συναισθημάτων ενώ γεμίζει με ροζ ενέργεια αγάπης την αύρα.

Το καθημερινό scrub με αλάτι ή το μπάνιο σε αλατόνερο και λεβάντα, τριαντάφυλλο και ιλάνγκ ιλάνγκ συνήθως βοηθάει. Αυτό θα διαλύσει τα συσσωρευμένα συναισθήματα και το συναίσθημα της απελπισίας. Χρησιμοποιήστε το scrub στο μπροστινό και πίσω τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, στην βάση και στο περίνεο.

Το τριαντάφυλλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στο άζνα προκειμένου να το βοηθήσει να ομαλοποιήσει τα χαμηλότερα τσάκρα. Λίγο αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα θα βοηθήσει στον καθαρισμό του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος ενώ θα ενεργοποιήσει και το τσάκρα της καρδιάς. Μία σταγόνα τριαντάφυλλο απευθείας πάνω στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και στο τσάκρα της καρδιάς μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Το νερολί είναι ένα πολύ χαρούμενο έλαιο με το οποίο μπορείτε να κάνετε εισπνοές καθημερινά, ενώ η λεβάντα, το λεμόνι, το γιασεμί, το περγαμότο και το πορτοκάλι είναι επίσης πολύ ευεργετικά έλαια για το συναισθηματικό σώμα. Εάν η κατάθλιψη συμβαίνει λόγω ορμονικών διαταραχών, το γεράνι και το μάραθο βοηθάνε στην εξισορρόπηση των γυναικείων ορμονών.

Στα άτομα με κατάθλιψη συνήθως παρουσιάζει ενεργειακή έλλειψη το τσάκρα της βάσης, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο ή πατσουλί για να ενεργοποιήσετε την βάση. Χρησιμοποιήστε τα επίσης και στα πέλματα.

Κάτι ακόμη που θα βοηθήσει στην βελτίωση των ενεργειακών επιπέδων του ατόμου είναι το κόψιμο των αρνητικών χορδών από όλα τα τσάκρα και όλο το σώμα. Μία καλή στιγμή για να κοπούν οι χορδές είναι κατά την διάρκεια ενός scrub με αλάτι, λεβάντα και τριαντάφυλλο.

=========================

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διώξουμε μακρυά την κατάθλιψη και να φέρουμε κοντά μας την εσωτερική γαλήνη και χαρά είναι ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές. Με τον Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές λιώνει σιγά σιγά ο εσωτερικός μας πάγος, γκρεμίζονται τα τείχη που μας κρατούν απομονωμένους και αφήνουν το Φως να εισέλθει στην καρδιά μας και την ζωή μας.

Στο κέντρο μας διεξάγεται κάθε Παρασκευή στις 7.30μμ.
=========================

Αφήστε μια απάντηση