Απαίσιοι άνθρωποι γύρω μας

Οι περισσότεροι στην ζωή μας έχουμε συναντήσει ανθρώπους που μας δημιουργούν πόνο, ανησυχία, εκνευρισμό, θυμό… αρνητικά συναισθήματα που την παρουσία τους δεν μπορούμε να ελέγξουμε και που μας υπονομεύουν, μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα, πολλές φορές χωρίς καν να καταλαβαίνουμε τον λόγο.

Άνθρωποι που μας είναι ανυπόφοροι, που δεν τους θέλουμε στην ζωή μας, που όταν τους σκεφτόμαστε νιώθουμε φόβο στο να τους αντιμετωπίσουμε ή θυμό στο να τους αντικρούσουμε, νιώθουμε «λίγοι» ή νιώθουμε αηδία ή εσωτερική πίεση, το στομάχι μας γίνεται κόμπος ή το σώμα μας γεμίζει ένταση, βγαίνουν στην φόρα ιδιότητές μας που δεν μας αρέσουν, κάνουμε τα πάντα για να μην έχουμε επαφή μαζί τους, και όμως… για κάποιο λόγο αυτοί είναι πάντα εκεί, καρφωμένοι, λες και είναι βαλτοί να μας χαλάνε την διάθεση!

Εμφανίζονται όταν είμαστε ευτυχισμένοι, όταν όλα πάνε καλά, σαν να θέλει το σύμπαν να μας πει «επ! μην χαίρεσαι… ο παράδεισος έχει και φίδια» ή «όπα κύριος/κοπελιά, δεν δικαιούσαι να χαρείς»… Εμφανίζονται και όταν είμαστε στα χειρότερά μας, όταν όλα πάνε στραβά, κι έρχονται σαν την χαριστική βολή, εκεί που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε τίποτα άλλο. Εμφανίζονται και όταν είμαστε ένοχοι, όταν έχουμε κάνει που γνωρίζουμε ότι δεν είναι και απόλυτα σωστό, σαν να θέλει το σύμπαν να μας πει «μην ξεχνιόμαστε… κανείς δεν την γλυτώνει!»… Και από όλα τα δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, κάθε φορά είναι αυτοί! Αυτοί που είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας…. Μα πόσο πια;;;;

Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο οικογενειακό μας περιβάλλον, στο εργασιακό, στο φιλικό… και συνήθως κάποιος ή κάτι μας επιβάλλει την παρουσία τους. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε… Οσο κι αν προσπαθήσουμε.. είναι εκεί! Σαν το ανεπιθύμητο σπυρί… Μα ήμαρτον! Τι στο καλό αμαρτίες πληρώνουμε; Ποιος μας τους έχει φορέσει και δεν μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε;

Υπάρχουν δεκάδες απαντήσεις σε αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα, οι περισσότερες κλισέ. Κάποιες απαντήσεις δίνουν ταυτόχρονα και λύσεις μόνο που παρόλο που ίσως περιέχουν κάποιες μικρές δόσεις αλήθειας, συνήθως είναι παραπλανητικές (πχ αγνόησέ τους, σε ζηλεύουν, κάποια στιγμή θα βαρεθούν να ασχολούνται). Κάποιες άλλες απλά μας κάνουν να νιώθουμε καταπιεσμένοι (πχ μάθε να ζεις μαζί τους, δεν αλλάζουν αυτοί οι άνθρωποι)… Όλα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς, ισχύουν. Όλες οι πιθανές και απίθανες εξηγήσεις έχουν μία δόση αλήθειας. Αλλά πώς τελικά τους αντιμετωπίζουμε?

Όταν έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μας, τότε βρισκόμαστε σε φάση αλλαγής. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έρθει στην ζωή μας για να μας θυμίζουν διαρκώς ότι πρέπει να αλλάξουμε, να εξελιχθούμε, να αφήσουμε πίσω μας κάτι. Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσουμε γιατί αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Θέλει πολλή δουλειά αυτό, και συνήθως προκαλεί και πολύ πόνο. Η τεχνική είναι η ίδια η ζωή μας.

Κάθε φορά που ένας τέτοιος άνθρωπος μας θυμώνει, μας πληγώνει, μας μειώνει πρέπει να βρίσκουμε το κουράγιο και την δύναμη να παρατηρήσουμε το γεγονός όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορούμε. Όχι την ώρα που συμβαίνει, γιατί τότε είμαστε απασχολημένοι να το βιώνουμε. Αργότερα. Όταν είμαστε μόνοι μας, ή όταν το συζητάμε με τον άνθρωπο στην ζωή μας που έχει να μας προσφέρει λίγη σοφία (πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον τέτοιος άνθρωπος)… Προσέξτε, όχι τον άνθρωπο που συμφωνεί μαζί μας και ενισχύει τα αρνητικά μας συναισθήματα, όχι αυτόν που μας βολεύει. Αλλά αυτόν που θα μας ξεβολέψει. Αυτόν που θα μας πει, ναι μεν… αλλά….

Στην ώρα της παρατήρησης, πρέπει να σταματήσουμε να παρατηρούμε αυτούς τους ανθρώπους και να στρέψουμε την προσοχή μας σε εμάς. Η λέξη κλειδί για να δουλέψουμε είναι το «γιατί». Αρχικά πρέπει να αναγνωρίσουμε το τι νιώσαμε: Θυμό / πίκρα / θλίψη / ντροπή / ενοχή / εγκλωβισμό / κοκ… Και κατόπιν ξεκινάμε…. Γιατί; Στην αρχή οι απαντήσεις μας είναι παιδικές και εστιασμένες σε αυτούς , αυτούς τους απαίσιους ανθρώπους …

Γιατί;
Γιατί είναι απαράδεκτοι, απαίσιοι, κακοί, μειωμένης αντίληψης, χαμηλής πνευματικότητας, καημένοι κλπ κλπ
Ναι.. οκ.. ας πούμε ότι είναι όλα αυτά και άλλα τόσα … γιατί αυτό σε ενοχλεί;
Γιατί με εκνευρίζουν! Γιατί απευθύνονται σε εμένα …
Ναι… αλλά δεν σε εκνευρίζουν… τους επιτρέπεις να σου δημιουργήσουν εκνευρισμό.. οπότε το ερώτημα είναι, εσύ γιατί εκνευρίζεσαι;
Γιατί δεν τους αντέχω!
Ναι… αλλά γιατί δεν τους αντέχεις;
Γιατί.. με κανουν να νιωθω θυμό / πίκρα / θλίψη / ντροπή / ενοχή / εγκλωβισμό / κοκ
Ναι… αλλα γιατι; Φοβασαι κάτι; Πιστεύεις κάτι για τον εαυτό σου; Κρύβεις κάτι;
Γιατί αυτό που λένε / κάνουν / φέρονται είναι λάθος! Μου φέρονται άδικα!
Ναι… αλλά γιατί πιστεύεις ότι σε αδικούν; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να φερθούν αυτοί διαφορετικά;
Γιατί… γιατί εγώ..

Ο διάλογος πρέπει να πηγαίνει κάπως έτσι. Και να φτάνει σε βάθος κάθε φορά. Η αλήθεια έχει πολλά επίπεδα. Πολλές φορές καταλήγουμε στην μεγάλη αλήθεια μας. Ζητούμε αναγνώριση, αγάπη, αποδοχή. Και δεν την παίρνουμε.

Στην αρχή βλέπουμε αυτούς. Είναι έτσι ή αλλιώς… Αλλά εδώ που είμαστε δεν μας απασχολεί το πώς είναι αυτοί. Δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι το σημαντικό θέμα. Δεν είναι καν απαίσιοι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τα όργανα που χρησιμοποιεί η Ανώτερη Ψυχή μας για να μας βοηθήσει. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί και να αποδειχτούν εξαιρετικά θετικοί στο τέλος. Άλλωστε, είναι απόλυτα διαπιστωμένο, εάν αυτοί απομακρυνθούν από την ζωή μας, θα εμφανιστούν κάποιοι άλλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά. Θα πρέπει σταδιακά να εστιάσουμε σε εμάς και όχι σε αυτούς. Οπότε, περνάμε στο επόμενο στάδιο που είναι να εστιάσουμε στο τι μας προκαλούν (με κάνει να νιώθω… με κάνει να κάνω… με κάνει να φαίνομαι…). Και κατόπιν, περνάμε στο επόμενο στάδιο, που είναι να εστιάσουμε στο γιατί νιώθουμε ή κάνουμε το προηγούμενο στάδιο. Και μετά εστιάζουμε σε αυτό το γιατί και κοιτάμε όλο και πιο βαθιά μέσα μας.

Και ναι, εκεί υπάρχει η άρνηση, ο πόνος, η έκπληξη, ο νέος θυμός, αλλά εκεί υπάρχει και η θεραπεία. Κι αν αντιδρούμε στην αναγνώριση και στην αλλαγή, είναι γιατί το εγώ μας αντιδρά. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε τέλειοι. Κάθε τι ατελές είναι γιατί δεν έχουμε μεγαλώσει αρκετά ώστε να μάθουμε όλα τα μυστικά του μηχανισμού μας που λέγεται σώμα-ψυχή-πνεύμα. Δεν ξέρουμε πώς δουλεύει αυτός ο μηχανισμός. Δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε αυτόν τον μηχανισμό να λειτουργήσει αρμονικά σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές. Στην πορεία της ύπαρξης της Ψυχής, έχουν έρθει ενδιάμεσα κάποιοι μηχανικοί με την μορφή της ενσαρκωμένης μας ψυχής και του εγώ μας, που έχουν αλλάξει τις προδιαγραφές αυτές. Γιατί; Γιατί είχαν την μεγάλη υπερηφάνεια να πιστεύουν ότι αυτοί ήξεραν καλύτερα από τον μεγάλο Αρχιτέκτονα. Πρόσθεσαν και αφαίρεσαν σημαντικά και ασήμαντα μέρη στον μηχανισμό. Κι αυτό δημιούργησε μπλοκαρίσματα και φραγμούς. Για να ξαναβρούμε την αρμονία πρέπει να αφαιρέσουμε αυτά τα πρόσθετα μέρη και να επαναφέρουμε αυτά που λείπουν. Στην διαδρομή μας αυτή, μπορούμε να έχουμε εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε με ασφάλεια, γρήγορα και σωστά. Εργαλεία επιλεγμένα σωστά, με ορθή κρίση, εργαλεία που μας απελευθερώνουν όχι εργαλεία που μας δεσμεύουν, δεν θέλουμε να κάνουμε ανταλλαγή ενός μη συμβατού μέρους με ένα άλλο μη συμβατό. Θέλουμε να φέρουμε το Φως στην ζωή μας. Να γίνουμε Ελεύθεροι. Χαρούμενοι, Δίκαιοι. Γαλήνιοι. Γεμάτοι Φως και Ζωή. Άφοβοι.

Όταν βρούμε την ρίζα του προβλήματος, το πρόβλημα λύνεται. Όταν διορθώσουμε, απαλύνουμε, εναρμονίσουμε ή θεραπεύσουμε το αίτιο, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούν πια να μας επηρεάσουν, η ενέργειά τους δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα μας, αυτά που έχουν να πουν δεν θα ακούγονται από τα αυτιά μας. Και μετά, είτε είναι κοντά μας είτε όχι, θα τους βλέπουμε στην χειρότερη περίπτωση με αδιαφορία, στην καλύτερη περίπτωση με συμπόνια και γλυκύτητα. Αυτή η διαδικασία είναι μέρος της τεχνικής που ονομάζεται «εσωτερική ενδοσκόπηση» και αποσκοπεί στο να φτάσεις στα πρώτα επίπεδα της μεγάλης ρήσης «γνώρισε τον εαυτό σου». Είναι η τεχνική που θα επιτρέψει στην Σταχτοπούτα να βρει τον Πρίγκηπά της, την Ανώτερη Ψυχή της. Είναι η τεχνική που θα επιτρέψει στο Τέρας να βρει την Πεντάμορφή του. Είναι η τεχνική που θα μας επιτρέψει να λάμψουμε, να βρουμε την Αγαπη, την ευτυχία και την Πληρότητα.

Ζητάμε παντού εύκολες λύσεις, γρήγορες απαντήσεις, shortcuts για την ζωή…. Αλλά όλα αυτά τα γρήγορα, και δεν μας φέρνουν πραγματικά λύση, και δεν μας εξελίσσουν… Είναι σαν να βάζουμε τούρμπο μηχανή σε ένα όχημα τεχνολογίας του 1800. Για λίγη ώρα θα βγει μπροστά και μετά θα γίνει ακόμη χειρότερα.

Οι δοκιμασίες στην ζωή μας δεν βελτιώνονται αλλάζοντας αυτές, αλλά αλλάζοντας εμάς.

Τα εμπόδια δεν ξεκινούν από αυτό που είμαστε, αλλά από αυτό που νομίζουμε ότι δεν είμαστε!

Ελάτε κοντά μας και μάθετε την Τέχνη κι Επιστήμη του Pranic Healing. Διδαχθείτε να αναγνωρίζετε την ενέργεια, και να την μετουσιώνετε. διδαχθείτε τον τρόπο να κάνετε την ζωη σας ενδιαφέρουσα, γεμάτη Αγάπη και Φως. απαλλαχτείτε από τους απαίσιουν αθρνωπους γύρω σας και βρείτε μεσα σας τον Τέλειο, Όμορφο, Φωτεινό Άνθρωπο.

Επενδύστε στην καλύτερη πηγή Αγάπης και Ευημερίας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για εσάς. Επενδύστε σε Εσάς!

Αφήστε μια απάντηση