Εχετε την τάση να αλλάξετε τους άλλους ανθρώπους;

Αν έχετε την τάση να αλλάξετε τους άλλους ανθρώπους, θα ήταν χρήσιμο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διερευνήσετε γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να το κάνετε.

Η αντίληψή μας για την ανθρωπότητα στο σύνολό της είναι σε μεγάλο βαθμό δυϊστική. Κάποιοι άνθρωποι είναι σαν εμάς, μοιράζοντας τις απόψεις και τις νοοτροπίες μας, ενώ κάποιοι άλλοι είναι διαφορετικοί. Η δέσμευσή μας στις αξίες που έχουμε επιλέξει να ακολουθούμε είναι συχνά τόσο ισχυρή ώστε εύκολα πείθουμε τον εαυτό μας ότι ο τρόπος μας είναι ο μόνος σωστός τρόπος. Θα πρέπει όμως να αντισταθούμε στον πειρασμό να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος έχει ευλογηθεί με μια μοναδική φύση που δεν μπορεί να μεταβληθεί από εξωτερικές δυνάμεις. Ο κάθε ένας από εμάς βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται για κάποιον λόγο, και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο για αυτόν..

Οι λόγοι που προσπαθούμε να αλλάξουμε ο ένας τον άλλον είναι πολλοί. Μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στην ζωή και άρα είμαστε κατάλληλοι να μιλήσουμε για λογαριασμό κάποιου άλλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι το συνολικό άθροισμα των γνώσεών μας δεν πρόκειται ποτέ να συγκριθεί με αυτό που δεν γνωρίζουμε και η κατανόησή μας για τη ζωή των άλλων θα είναι πάντα περιορισμένη. Το δυναμικό που βλέπουμε στους ανθρώπους που αποτελούν μέρος της ζωής μας δεν θα είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο με το δικό μας, γι ‘αυτό πολλές φορές κάνουμε λάθος όταν κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις προθέσεις, τις προτιμήσεις και τους στόχους τους. Η δύναμή μας έγκειται στην ικανότητά μας να αποδεχθούμε τους άλλους με όλες τις ιδιορρυθμίες και τις διαφορές τους και να αφήσουμε πίσω μας την ανάγκη να ελέγξουμε κάθε στοιχείο της ύπαρξής μας. Μπορούμε να αγαπάμε τους ανθρώπους για αυτό ακριβώς που είναι, να αγκαλιάζουμε τη μοναδικότητά τους, ανεξάρτητα με το εάν επιλέξουμε να τους έχουμε στην ζωη μας ή να τους αγαπάμε ως ανθρώπινα όντα από μακριά.

Η ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους θα εξελιχθεί όταν οι άλλοι αισθανθούν ότι σέβεστε το δικαίωμά τους να είναι αυτό που επιλέγουν να είναι, και πιθανότατα θα μπορέσετε να περάσετε και περισσότερο χρόνο κοιτώντας προς τα μέσα, στο μοναδικό άτομο που μπορείτε να αλλάξετε: τον εαυτό σας.

Εάν χρειαστείτε βοήθεια για να γνωρίσετε τον εαυτό σας, είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε. Κλείστε μία συνεδρία Pranic Ψυχοθεραπεία και αφεθείτε στην απέραντη ομορφιά του βαθύτερου εαυτού σας.