Grand Master Choa Kok Sui

Ο Ιδρυτής, ο Δάσκαλος, ο Συγγραφέας, ο Θεραπευτής, ο Επιστήμονας, ο Επιχειρηματίας, ο Φιλάνθρωπος

O Grand Master Choa Kok Sui (Γκραντ Μάστερ Τσόα Κοκ Σούι), γνωστός στις δεκάδες χιλιάδες των Pranic θεραπευτών και Arhatic yogis παγκοσμίως ως Master Choa, είναι ο πρόεδρος του «Ινστιτούτου Εσωτερικών Σπουδών» που εδρεύει στη Μανίλα (Institute for Inner Studies, Inc) και ο ιδρυτής του σύγχρονου Pranic Healing® (Πράνικ Χίλινγκ) και της Arhatic Yoga® (Αρχάτικ Γιόγκα).

Ο Master Choa είναι ένας πνευματικός Δάσκαλος και μια ζωντανή ενσάρκωση των διδασκαλιών του. Η βαθιά του γνώση και σοφία είναι αποτέλεσμα της ένωσης των εμπειριών του ως ένας φωτισμένος γκουρού, χημικός μηχανικός, φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας και επιστήμονας. Φιλιππίνος με Κινέζικες καταβολές, ασχολήθηκε για περισσότερα από 30 χρόνια με τα ενεργειακά φαινόμενα, κάνοντας έρευνες και πειράματα πάνω στον τρόπο της σωστής χρήσης και διαχείρισης της λεπτοφυούς ενέργειας.

Ο Master Choa γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1952 στην Cebu City, μία πόλη που βρίσκεται στο νότιο μέρος των Φιλιππίνων. Ανήκε σε μία πλούσια Κινέζικη οικογένεια με πολύ ισχυρή επιχειρηματική δύναμη. Παρόλο που από πολύ μικρός βρέθηκε μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο, στράφηκε από πολύ νωρίς στην πνευματικότητα.

Σύμφωνα με όσα λέει η μητέρα του, όταν o Master Choa ήταν μικρός δεν έπαιζε με παιχνίδια ή με τα άλλα παιδιά στο δρόμο. Το μόνο που έκανε ήταν να διαβάζει ασταμάτητα, ξεχνώντας ακόμη και τα γεύματά του. Πολύ συχνά ρωτούσε τους γονείς του για τις ζωές διάφορων πνευματικών ανθρώπων όπως πχ του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης ή της Αγίας Τερέζας της Αβίλλα. Ήταν ένα παιδί πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα της ηλικίας του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε ήδη μελετήσει ένα σωρό βιβλία που αφορούσαν στην θεραπεία. Θεωρούσε τον εαυτό του κινητή εγκυκλοπαίδεια σε ό,τι αφορούσε στις εσωτερικές γνώσεις και στην θεραπεία. Το ενδιαφέρον και η ανάγκη του για μάθηση μέσω της μελέτης και των πειραμάτων συνεχίστηκε σε όλη του τη ζωή. Ως ενήλικας, συνάντησε πολλούς σημαντικούς ανθρώπους που έγιναν οι πρώτοι πνευματικοί οδηγοί. Μέσω αυτών των οδηγών του, Mang Dabon, Mang Nene και Mang Mike, μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πρωταρχικό, μόνιμο Δάσκαλό του (Sat Guru) τον Mahaguruji Mei Ling (Μάχαγκούρουτζι Μει Λινγκ). «Maha» σημαίνει Μεγάλος, «Guru» σημαίνει Δάσκαλος και «Ji» σημαίνει Σεβαστός. Mahaguruji σημαίνει «Σεβαστός Μεγάλος Πνευματικός Δάσκαλος».

Ένας από τους οδηγούς του προφήτεψε ότι ο Master Choa θα ασχολιόταν με την εξάπλωση πνευματικών διδασκαλιών. Καθώς εκείνη την εποχή ήταν σπουδαστής στο πανεπιστήμιο, δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την προφητεία. Πολύ αργότερα έλεγε ότι, εάν γνώριζε το πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή του, το πιο πιθανό θα ήταν να είχε αποκαρδιωθεί από τις ηράκλειες προσπάθειες που θα έπρεπε να καταβάλλει και να είχε προσπαθήσει να αποφύγει την μοίρα του. Παρόλα αυτά, ο Δάσκαλος του, Mahaguruji Mei Ling και οι οδηγοί του, έχοντας την απαραίτητη σοφία αλλά και υπομονή, προετοίμασαν σιγά σιγά τον Master Choa και τον οδήγησαν στην ολοκλήρωση του ντάρμα του (dharma) ή αλλιώς, της αποστολής του. H πάνω από 30 χρόνια εμπειρία του στην έρευνα και στα πειράματα πάνω στην ορθή χρήση της λεπτοφυούς ενέργειας, τον έχρισαν ως έναν από τους μεγαλύτερους Μύστες της Ενέργειας της γενιάς μας. Η εκτενής γνώση του για το ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα έχει κερδίσει τον σεβασμό των θεραπευτών και των πνευματικών ηγετών παγκοσμίως.

Η Επιστήμη και Τέχνη του Pranic Healing είναι ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από τον Grand Master Choa Kok Sui, έπειτα από χρόνια έρευνας, πειραματισμών και επαλήθευσης των τεχνικών που εφαρμόζονται στο pranic healing, τεχνικές και διδασκαλίες που πλέον έχουν γίνει γνωστές σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως. Η ουσιαστική του συμβολή στις θεραπευτικές τεχνικές έχει οδηγήσει στην ευρεία χρήση του Pranic Healing, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Ο Grand Master Choa Kok Sui θεωρείται ως ο άνθρωπος που μετέτρεψε απόκρυφες αρχές και τελετουργίες των ενεργειακών θεραπευτικών συστημάτων σε επιστημονικά αποδεδειγμένες, συστηματικές, σύγχρονες εφαρμογές. Είναι συνεχής πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για τους πνευματικούς ασκούμενους που μαθαίνουν και εφαρμόζουν αυτές τις αρχές στην καθημερινή τους ζωή εξυπηρετώντας έτσι πιο αποτελεσματικά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο Grand Master Choa Kok Sui είναι ο συγγραφέας δεκάδων βιβλίων που αφορούν στην τέχνη της θεραπείας και σε αρχές του εσωτερισμού και της πνευματικότητας. Το πρώτο του βιβλίο, «Θαύματα μέσω του Pranic Healing» εκδόθηκε το 1984 και έκτοτε μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Ο Master Choa πίστευε ότι η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για μία μεγάλη συνειδησιακή αλλαγή. Η αγάπη του για το γράψιμο ήταν εξίσου μεγάλη με την αγάπη του για την διδασκαλία.

Για να διευκολύνει την διάδοση του Pranic Healing σε παγκόσμιο επίπεδο, ίδρυσε το 1988 το Ινστιτούτο Εσωτερικών Σπουδών (Institute for Inner Studies Inc.) για να βοηθήσει στην εξάπλωση των διδασκαλιών του στο δυτικό ημισφαίριο, και το 1990 το Παγκόσμιο Ίδρυμα του Pranic Healing (World Pranic Healing Foundation) για να βοηθήσει στην εξάπλωση της θεραπευτικής τεχνικής στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Σε λιγότερο από 20 χρόνια, ο Master Choa εκπαίδευσε εκπαιδευτές Pranic θεραπευτών οι οποίοι διευθύνουν εκπαιδευτικά προγράμματα και επιβλέπουν θεραπευτικά κέντρα σε όλον τον κόσμο.

Η αγάπη του και η αφοσίωσή του στο να βοηθήσει την εξύψωση της πνευματικής και υλικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει και σεμινάρια διαφώτισης αλλά και σεμινάρια που βοηθούσαν σε πρακτικές ανάγκες, όπως πχ Arhatic Yoga, Kriyashakti – Η Τέχνη της Υλοποίησης και της Οικονομικής Ευρωστίας, Pranic Feng Shui, Αυτοθεραπεία με Pranic Healing κ.ά. Έχει επίσης γράψει αρκετούς καθοδηγούμενους διαλογισμούς που απευθύνονται και σε αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους ασκούμενους. Ως ο πνευματικός δάσκαλος δεκάδων χιλιάδων Pranic Healers και Arhatic Yogis, ταξίδευε ασταμάτητα σε όλον τον κόσμο διδάσκοντας στους ανθρώπους για όλες τις πλευρές της ζωής. Είναι πραγματικά ένας μοναδικός σύγχρονος πνευματικός ηγέτης. Είχε την μοναδική ικανότητα να συνθέτει απόκρυφες και βαθιές μεταφυσικές έννοιες και αρχές σε απλές σκέψεις και εφαρμογές.

Ο Grand Master Choa Kok Sui ανέπτυξε το σύστημα της Arhatic Yoga για όσους επιθυμούν να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής ανάπτυξης. Η Arhatic Yoga συνθέτει το πνευματικό μονοπάτι της αγάπης, της ευφυίας και της θέλησης. Η άσκηση προχωρημένων αναπνευστικών τεχνικών και διαλογισμών, το χτίσιμο του χαρακτήρα και η εσωτερική κάθαρση, έχουν ως στόχο τους την επιτάχυνση της εξελικτικής ανάπτυξης της ψυχής έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην ανθρωπότητα και στον πλανήτη.

Μέσω της εκτεταμένης επιστημονικής του έρευνας ο Master Choa ανέπτυξε κι ένα σύστημα πειθαρχίας που το λέει «Τεχνολογία της Ψυχής». Αυτές οι πολύ βαθιές, πανίσχυρες, καταπληκτικές γνώσεις διδάσκονται σε ειδικά σεμινάρια που απευθύνονται μόνο στους απευθείας μαθητές του. Σύμφωνα με τον Master Choa, ένας πνευματικός δάσκαλος είναι σαν τον κηπουρό ενώ οι ενσαρκωμένες ψυχές είναι σαν χρυσά αστέρια ή μπουμπούκια που τρέφονται για αιώνες από τον πνευματικό δάσκαλο. Εάν ένας πνευματικός ζηλωτής δεν το αντιληφθεί αυτό, δεν μπορεί και να αντιληφθεί την απίστευτη θυσία που κάνει ο πνευματικός δάσκαλος για χάρη της πνευματικής ανάπτυξης των μαθητών του.

Αυτήν την στιγμή, το Pranic Healing και τα Πνευματικά Σεμινάρια του Master Choa είναι γνωστά σε ολόκληρη την υφήλιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην κεντρική και Νότια Αμερική, στην Ινδία, στην Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλον τον κόσμο, αγγίζοντας τις ζωές των ανθρώπων και αλλάζοντάς τες σε κάτι καλύτερο, εφαρμόζοντας την «θέληση για το καλό» και δημιουργώντας Pranic Healing Κέντρα, Ιδρύματα και Ινστιτούτα με χιλιάδες δασκάλους και δεκάδες χιλιάδες θεραπευτές Pranic Healers και ασκούμενους της Arhatic Yoga.

Η ορθότητα των διδασκαλιών του Grand Master Choa επαληθεύεται καθημερινά από τους θεραπευτές του παγκοσμίως, άντρες και γυναίκες, από κάθε θρησκεία και κουλτούρα, που βελτίωσαν ουσιαστικά την υγεία τους και την ζωή τους, ενώ ενίσχυσαν σημαντικά την πνευματική τους ανάπτυξη. Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψει κανείς την μεγαλοσύνη αυτού του φωτισμένου δασκάλου. Το Κινέζικό του όνομα, Choa Kok Sui, σημαίνει «η τύχη του κόσμου» και αυτό πραγματικά ήταν. Η αποστολή του Grand Master Choa Kok Sui ήταν να διδάξει με ανιδιοτέλεια το Pranic Healing μέσω της αγάπης, της γνώσης και της πραγματικής προσφοράς. Η παγκόσμια επιτυχία του οφείλεται στο πάθος του για τον σκοπό της ζωής του, στην εσωτερική του δύναμη και στην απίστευτη θέλησή του.

Ένας μεγάλος ποιητής είπε κάποτε «Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται μεγαλειώδεις, και σε κάποιους άλλους το μεγαλείο επιβάλλεται». Το πνευματικό μεγαλείο πρέπει να προκαλείται και να κερδίζεται και να δουλεύεται με ζήλο, αδιάκοπα και επιμελώς καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Ο Grand Master Choa Kok Sui κατάφερε να φέρει εις πέρας μία αξιέπαινη αποστολή η οποία θα συνεχίσει να εξελίσσεται για πολλά χρόνια και σε πολλές γενιές. Από τα φρούτα, θα αναγνωρίσετε το δέντρο.

* Ο Grand Master Choa Kok Sui άφησε το φυσικό του σώμα στις 19 Μαρτίου 2007.

——————————————————————————–

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μετάφραση του άρθρου που έγραψε ο Master Glenn Mendoza με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Master Choa το 2010.