Σύνδρoμο Καρμικής Κάθαρσης

Ένα φαινόμενο που απαντάται συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονται στο πνευματικό μονοπάτι.  Παραπονιούνται ότι πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στο μονοπάτι αυτό, οι ζωές τους κυλούσαν ομαλά χωρίς αναταραχές. Κατόπιν, εφόσον παρακολούθησαν διάφορα σεμινάρια πάνω σε διαλογισμούς, yoga και θεραπεία και πήγαν σε πνευματικά retreats (ησυχαστήρια), τα πράγματα άρχισαν να αναμοχλεύονται και τα άλλοτε μικρά προβλήματα μετετράπησαν σε κρίσεις. Οι εργασίες τους έγιναν πιο δύσκολες και ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα.

Οι ίδιοι εκείνοι άνθρωποι δηλώνουν ότι πριν από την πνευματική τους αφύπνιση, ένοιωθαν καλύτερα και το σώμα τους δεν αντιμετώπιζε κάποιο θέμα. Τώρα που τρέφονται με πιο καθαρό φαγητό, διαλογίζονται και ψέλνουν μάντρα, τα προβλήματα υγείας τείνουν να επιταχύνονται και μερικές φορές υφίστανται κάθαρση που συμπεριλαμβάνει περισσότερες επιπλοκές. Σας φαίνεται γνώριμο όλο αυτό; Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες αλλά και οι λόγοι πυροδότησης του Συνδρόμου Καρμικής Κάθαρσης;

 1. Το Θεϊκό Φως δεν αποτελεί απλώς και μόνο μία ουσία έμπνευσης. Είναι επίσης ένα εξαγνιστικό και διαμορφωτικό φως. Ο εξαγνισμός συνιστά μία διαδικασία κάθαρσης, εκκαθάρισης και καταστροφής των παλαιών, μη ωφέλιμων, μοτίβων. Επιπλέον, αποκαλύπτει λανθάνουσα αρνητικότητα και «αρνητικούς καρμικούς λογαριασμούς» προς ίαση και εξισορρόπηση, στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Κατ’αυτόν τον τρόπο ο διαλογισμός – η έλευση εξαγνισμού μέσω της δράσης του Θεϊκού φωτός- προκαλεί πολλή διαμάχη , πάλη και τα επονομαζόμενα κρίση και πόνο στην προσωπικότητα (το Εγώ). Η διαδικασία αυτή είναι περισσότερο προσαρμογή με σκοπό να γίνει η προσωπικότητα (το Εγώ), καλύτερο όργανο για την Ψυχή να εκφράσει τον ανώτερο σκοπό της και τους στόχους της.
 2. Η αφύπνιση της Κουνταλίνι επιδεινώνει εξίσου τόσο τις αρνητικές όσο και τις θετικές συνήθειές μας. Υποτίθεται ότι είμαστε «περισσότερο άγιοι» όταν διαλογιζόμαστε ή κάνουμε πρακτική. Γιατί μερικές φορές όμως υφίσταται το αντίστροφο;

Πριν φτάσουμε «την αγιοσύνη εν ζωή», προηγείται η κάθαρση, έπειτα η ενδυνάμωση κι έπειτα η διαφώτιση! Αυτός είναι ο τρόπος που η Ψυχή βοηθά κάποιον να διαβεί τα ιερά εδάφη. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι στο υλικό (το σώμα) και στο λογισμικό (το ενεργειακό σώμα, τα συναισθήματα και το μυαλό) ενυπάρχουν «καρμικοί ιοί και σφάλματα προγραμματισμού» – συν τοις εν γένει αποσκευές του παρελθόντος μαζί με όλα τα υπόλοιπα αρνητικά στοιχεία. Η δράση της φωτιάς της Κουνταλίνι καθώς κατακαίει τις ενεργειακές ακαθαρσίες μας, παρουσιάζει υποπροϊόντα και παρενέργειες.

Επιπροσθέτως, οι άνθρωποι γεννιούνται με τσάκρα που έχουν τόσο καλό όσο και κακό μέσα τους, λόγω μόλυνσης αυτών από το αρχαίο παρελθόν. Όπως προείπαμε, η Κουνταλίνι δρα ως λίπασμα για τα τσάκρα. Λίπασμα που  κάποιες φορές μετατρέπεται σε επιταχυντή της ανάπτυξης «ζιζανίων» και όχι «λουλουδιών», στη συνειδητότητα και το ενεργειακό σύστημα κάποιου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ή να πυροδοτήσει την εμφάνιση των ατελειών, στο φυσικό σώμα, με τη μορφή ασθένειας. Το επιταχυμένο αρνητικό κάρμα συνήθως τιτλοφορείται ως κακοτυχία. Στην πραγματικότητα αποτελεί ενεργειακό εξαγνισμό.

Με την Κουνταλίνι να είναι πιο ενεργή, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που έχουμε δημιουργήσει στην αύρα μας, επίσης λιπαίνονται και αποκτούν υπόσταση ως γεγονότα, ακόμα κι εάν τα έχουμε ξεχάσει. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργούμε δεν πεθαίνουν γρήγορα ούτε ξεθωριάζουν, επειδή δεν τα θυμόμαστε πλέον. Συνήθως παραμένουν και περιμένουν να θεριστούν – με τον οποιαδήποτε τρόπο τα έχουμε σπείρει.

 

Λύσεις για το Σύνδρομο Καρμικής Κάθαρσης.

 1. Μην σταματάτε τον εξαγνισμό και την κάθαρση. Εάν η Ψυχή είναι συμφορημένη σε επίπεδο προσωπικότητας, είναι προτιμότερο τα δηλητήρια να βγουν έξω παρά να μείνουν και να αμαυρώσουν τη συνειδητότητα. Όμως, θα πρέπει να λειτουργείτε ελεγχόμενα. Χρησιμοποιείστε διαλογισμούς και αναπνευστικές τεχνικές για να έχει συνεχή ροή η αποδέσμευση των ενεργειών εκείνων που προκαλούν κρίσεις ή προβλήματα υγείας και προβλήματα συναισθηματικής φύσεως. Αποδεσμεύετε συνεχώς!
 2. Συνεχίστε με τη ζωή σας και διατηρείτε την ενέργεια και την αντοχή σας έτσι ώστε να είστε σε θέση να ανταπεξέρχεστε αποτελεσματικά. Να πάτε στο γυμναστήριο για προπόνηση…
 3. Σταματήσετε τον διαλογισμό προχωρημένου επιπέδου, ειδικά εάν αποτελεί ένα διαλογισμό εσωτερισμού που αφυπνίζει περαιτέρω την Κουνταλίνι και το Θεϊκό Φως. Κάτι τέτοιο θα ήταν το τελευταίο που χρειάζεστε σε αυτό το κομβικό σημείο. Αντιθέτως, κάντε περισσότερη φυσική άσκηση και μεγάλους περίπατους στη φύση.
 4. Ελαττώστε την επαφή σας με αρνητικούς ανθρώπους, κάντε αποχή από αρνητικά φορτισμένα περιβάλλοντα και μην σπεύδετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που θα είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων και θυμού, ειδικά εάν οι αποφάσεις είναι μη αναστρέψιμες. Προσέξτε να μην είστε παρορμητικοί και αντιδραστικοί.
 5. Παρατηρείστε και μελετήστε οποιαδήποτε κρίση βιώνετε, με προσοχή και φροντίστε να πάρετε τα μαθήματα πίσω από κάθε πρόβλημα. Προσαρμοστείτε στις καταστάσεις καταλλήλως. Πάρτε τον χρόνο σας και αναζητείστε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Να έχετε υπομονή. Να είστε αντικειμενικοί και προσεκτικοί στην προσέγγισή σας. Συμβουλευτείτε έναν καλό ειδικό ή σύμβουλο για δύσκολα ή υψίστης σημασίας θέματα.
 6. Εκπαιδευτείτε στις αρετές που απαιτούνται για να ξεπεράσετε την κατάστασής σας. Αρετές όπως συγχώρεση, αγάπη χωρίς προσκόλληση και η απομάκρυνση από τα κατώτερα πάθη.
 7. Κάντε δωρεά σε έναν καλό σκοπό, ειδικά σε ένα σχετικό με το πρόβλημά σας, σκοπό και κάντε δήλωση να χρησιμοποιηθεί το καλό κάρμα που παράχθηκε από την δωρεά αυτή, για να εξουδετερωθεί η κρίση ή το πρόβλημα που βιώνετε.
 8. Αποδεσμεύετε την περίσσεια ενέργεια κάθε φορά που διαλογίζεστε και να ευλογείτε όσους χρήζουν θεραπείας ή μεταμόρφωσης. Καθώς δείχνεις συμπόνια, θα λάβεις συμπόνια και βοήθεια. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχετε επιμονή στην προσπάθειά σας.
 9. Αφιερώστε μέρος του χρόνου σας σε εθελοντική εργασία πάνω σε πρότζεκτ κοινής ωφέλειας για όλη την κοινωνία. Αφιερώστε το καλό σας κάρμα, που προέρχεται από τη βοήθειά σας προς άλλους ανθρώπους, υπέρ της εξισορρόπησης των αρνητικών γεγονότων της ζωής σας.
 10. Κατανοήστε ότι η πνευματική ανάπτυξη απαιτεί εξαγνισμό κι ο εξαγνισμός απαιτεί διαδικασίες και χρόνο. Υπομονετική επιμονή είναι ο θεραπευτής σας. Όπως λέει και το γνωμικό, ο χρόνος είναι ιατρός.
 11. Αποφύγετε τεχνικές κρατήματος αναπνοής και κλειδωμάτων σε λαιμό και κοιλιακή χώρα.

 1. Επιλέξτε έναν θεραπευτή του εσωτερισμού που κατανοεί το σύστημα της Κουνταλίνι και των ενεργειών των χρωμάτων, στη θεραπεία. Το Σύνδρομο Καρμικής Κάθαρσης αποτελεί ειδική περίπτωση που απαιτεί θεραπευτικές τεχνικές προχωρημένου επιπέδου.
 2. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για τιε σωματοποιημένες εκφάνσεις των προβλημάτων υγείας σας. Πάντα να παίρνετε μία δεύτερη ή Τρίτη γνώμη. Να έχετε διάκριση.
 3. Εντοπίστε μια καλή πνευματική σχολή του εσωτερισμού ή έναν απόγονο ανώτερης πνευματικής καταγωγής κι εκπαιδευτείτε από έναν πιστοποιημένο δάσκαλο ή μέντορα. Δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο της ανώτερης πνευματικής εκπαίδευσης. Μέσω της καταγωγής ή μέσω ενός μέντορα, ακριβά λάθη και χρονικές καθυστερήσεις μπορούν να αποφευχθούν.

 

~ Master Del Pe, Hidden Dangers of Meditation and Yoga: How to Play with Your Sacred Fires Safely, pp. 324-327

Μετάφραση για το Pranic Healing Light: Stephanos Anastasakis