Διαλογισμός

Μετά από μια ολόκληρη μέρα στην καθημερινότητα, ένα σωρό σενάρια, λόγια, εικόνες, σκηνές, ακόμη και τραγούδια από διάφορες πηγές συνεχίζουν να παίζουν στο κεφάλι μας για ώρες. Ακόμα κι όταν βρισκόμαστε στο κρεβάτι, στο ήσυχο σκοτάδι, το μυαλό μας συνεχίζει να επεξεργάζεται ασταμάτητα όλες αυτές τις εγγραφές του. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε αναστατωμένοι ή αγχωμένοι, μας ενοχλεί. Δεν ξεκουραζόμαστε, δεν αφήνουμε πίσω μας τα βάρη, δεν ανανεωνόμαστε, δεν αναπνέουμε. Επιπλέον, αυτή η συνεχής ενασχόληση του μυαλού, καθιστά δύσκολη τη λήψη κάθε νέας πληροφορίας ή έμπνευσης.

Πολύ συχνά, οι δραστηριότητες που επιλέγουμε για να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε, περισσότερο προσθέτουν στο χάος παρά βοηθούν. Παρακολουθώντας την τηλεόραση, βλέποντας μια ταινία, χαζεύοντας στα social media, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή μιλώντας σε έναν φίλο, όλα έχουν ως αποτέλεσμα τη λήψη περισσότερων πληροφοριών, και μερικών από αυτές να είναι ιδιαίτερα αρνητικές, ενοχλητικές ή απογοητευτικές. Για να καθαρίσουμε πραγματικά το μυαλό μας χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από την νοητική διέγερση. Δραστηριότητες όπως η γυμναστική, η γιόγκα, ο χορός, ο διαλογισμός ή μια μεγάλη βόλτα βοηθούν στο να τραβήξουν την προσοχή μας στο σώμα μας, επιβραδύνοντας την νοητική μας δραστηριότητα αρκετά ώστε το μυαλό μας να αρχίσει να ηρεμεί και να αδειάζει. Η βαθιά κοιλιακή αναπνοή είναι ένας ακόμα τρόπος, πολύ πιο απλός, να τραβήξετε την προσοχή από τις νοητικές σας δραστηριότητες. Μόλις είμαστε νοητικά χαλαροί, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αδειάσματος του μυαλού μας. Οι περισσότεροι από μας ξέρουν ενστικτωδώς τι επιτρέπει στο μυαλό μας να χαλαρώσει και να απελευθερώσει κάθε περιττή σκέψη και εικόνα. Μπορεί να είναι ο διαλογισμός ή το να κοιτάτε τα αστέρια. Ό,τι και να είναι αυτό, το αισθανόμαστε σαν ένα δροσερό, καθαριστικό ντους για τον εγκέφαλο, κάτι που επιτρέπει στο μυαλό μας να αποκτά διαύγεια και ηρεμία.

Το να σταματήσουμε κάθε νοητική δραστηριότητα για να καθαρίσουμε το μυαλό μας μία φορά την ημέρα είναι μια ιεροτελεστία που με την πάροδο του χρόνου γίνεται δεύτερη φύση. Όσο περισσότερο ασκούμαστε στο να ησυχάζουμε το μυαλό μας, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται. Όσο πιο εύκολο γίνεται, τόσο πιο ουσιαστικό θα είναι για την ψυχική μας υγεία, τόσο πιο πολύ θα βελτιώνεται η ζωή μας. Γιατί, η πρακτική της χαλάρωσης του νου μας επιτρέπει να να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο ως ένα δώρο, απαλλαγμένο από την χροιά της χθεσινής έντασης και του χθεσινού χάους.

O διαλογισμός δεν απλά ένας τρόπος να είμαστε μέσα στην μόδα, δεν είναι ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε, δεν είναι αντίδραση στα κοινωνικά δεδομένα. Είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε στον εαυτό μας αγάπη και φροντίδα καθώς, μέσα από την διαδικασία της ηρεμίας του μυαλού, αποκτούμε διαύγεια, σκεφτόμαστε λύσεις, δεχόμαστε βοήθεια, επικοινωνούμε με τον ανώτερο εαυτό μας, ακούμε την ψυχή μας.

Κοντά μας μπορείτε να κάνετε διαλογισμό:

κάθε Τρίτη πρωί στις 10.30, και κάθε Παρασκευή απόγευμα στις 19.30 Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές, και κάθε Πέμπτη μεσημέρι στις 15.00 Διαλογισμό με τους Αρχαγγέλους.  Ελάτε να βιώσετε την ηρεμία, την γαλήνη και την αγάπη που έρχεται μέσα από έναν ομαδικό διαλογισμό.

Pranic Healing Light, Λεωφ.Γαλατσίου 59, 4ος όροφος, Άνω Πατήσια.