Δεοντολογία

Δεοντολογία

Βασικές Οδηγίες του Pranic Healing

(Οι Βασικές Οδηγίες του Pranic Healing θα πρέπει να είναι αναρτημένες σε όλα τα Κέντρα του Pranic Healing)

 • Το Pranic Healing δεν στοχεύει στο να αντικαταστήσει την αλλοπαθητική ιατρική, αλλά να τη συμπληρώσει. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή εάν μία πάθηση είναι σοβαρή, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό ή/και έναν πιστοποιημένο θεραπευτή του Pranic Ηealing.
 • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν είναι γιατροί, αλλά οι γιατροί μπορεί να είναι θεραπευτές του Pranic Healing.
 • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν θα πρέπει να κάνουν ιατρικές διαγνώσεις.
 • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν θα πρέπει να συνταγογραφούν φαρμακευτικές αγωγές ή/και ιατρικές θεραπείες.
 • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν θα πρέπει να εκφέρουν άποψη για συνταγογραφημένες φαρμακευτικές αγωγές ή/και ιατρικές θεραπείες.

 

Κανόνες Ηθικής ενός θεραπευτή του Pranic Healing

 • Είναι καθήκον του θεραπευτή να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να θεραπεύει και να ανακουφίζει την κατάσταση των ασθενών του.
 • Ο θεραπευτής δικαιούται να αμείβεται ένα λογικό ποσό για τις υπηρεσίες του. Θα πρέπει να αποφεύγει την υπερβολική χρέωση που θα αποτελούσε βάρος για τον ασθενή.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ο θεραπευτής να απορρίπτει ή να παραμελεί έναν ασθενή που δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει την αμοιβή.
 • Ο θεραπευτής δεν θα πρέπει να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικές με την κατάσταση των ασθενών του σε άλλους, εάν η αποκάλυψη αυτή θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ο θεραπευτής να εκμεταλλεύεται τους ασθενείς του.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ο θεραπευτής να κάνει κακή χρήση της δύναμής του. Η δύναμη ή η ικανότητα να χειρίζεται αόρατες λεπτοφυείς ενέργειες δεν είναι καλή ή κακή. Η δύναμη είναι καλή όταν χρησιμοποιείται εποικοδομητικά και κακή όταν χρησιμοποιείται για την καταστροφή. Γίνεται κακή όταν υπάρχει κακή πρόθεση και κακή εφαρμογή της.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το Pranic Ηealing δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τη συμβατική ιατρική, αλλά να τη συμπληρώσει. Εάν μία πάθηση είναι σοβαρή ή εάν τα συμπτώματα επιμένουν, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε αμέσως έναν εξειδικευμένο γιατρό ή/και έναν πιστοποιημένο θεραπευτή του Pranic Healing.

Ο όρος θεραπεία σε ολόκληρον τον ιστότοπο χρησιμοποιείται με την παραδοσιακή έννοια της υποστήριξης τού οργανισμού μέσω της εφαρμογής μίας αγωγής και όχι με την έννοια που χρησιμοποιείται στην συμβατική ιατρική. Οι εφαρμοστές του Pranic Healing δεν κάνουν διάγνωση και δενδίνουν υποσχέσεις υγείας, συνεισφέρουν ουσιαστικά στον ενεργειακό καθαρισμό και την γενική ενδυνάμωση του δέκτη, βοηθώντας στην αύξηση της ικανότητας της αυτοθεραπείας του δέκτη και στην αυτογνωσία.

Το Pranic Healing συμπληρώνει αρμονικά οποιαδήποτε συμβατική ή μη ιατρική ή/και ψυχοθεραπευτική θεραπεία και αγωγή. Επισκεπτόμενοι τoν ιστότοπο αυτό και χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του, δηλώνετε ότι κατανοείτε και συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους και αναλαμβάνετε την αποκλειστική ευθύνη για την ψυχική και σωματική υγεία σας.